Excelsior maakt vlak voor transferdeadline verrassende overgang bekend

Excelsior maakt vlak voor transferdeadline verrassende overgang bekend

31-01-2023 23:46
11

Excelsior heeft vlak voor de winterse transferwindow nog een verrassend konijn uit de hoge hoed getoverd. De Rotterdammers gaan de talentvolle Vicente Besuijen huren van Aberdeen FC. Excelsior heeft ook een optie tot koop weten te bedingen.

De transfer van Besuijen naar Excelsior is onverwachts. Een grof half uur voor de transferdeadline presenteert de nummer veertien van de Eredivisie de aanvaller. Besuijen wil graag minuten gaan maken in de Eredivisie. Bij het Schotse Aberdeen, dat op Deadline Day nog Jay Gorter binnenhaalde, begon Besuijen het seizoen als basisspeler. In de afgelopen weken mag hij echter steeds minder aan de aftrap verschijnen.

"Ik heb met de club gesproken en de speelstijl van Excelsior en het verhaal van de club spraken mij erg aan", reageert Besuijen op zijn transfer. "Bovendien ken ik behoorlijk wat jongens die hier nu al spelen en dat is voor mij ook een belangrijke reden om deze keuze te maken. Mijn gevoel zegt dat ik goed bij deze ploeg pas. Daardoor denk ik mezelf snel te kunnen aanpassen om het team te kunnen helpen om ons te handhaven op het hoogste niveau."

In het verleden was Besuijen actief in de jeugd van Ajax en FC Volendam, voordat hij naar AS Roma vertrok. Na drie jaar in Rome koos hij echter voor een terugkeer in Nederland, door op negentienjarige leeftijd bij ADO Den Haag te tekenen. In Den Haag werd Besuijen een vaste waarde en verdiende hij een transfer naar Aberdeen.