Hoop op langer Simons-verblijf: 'Heb signalen dat hij nog een seizoen wil blijven'

Hoop op langer Simons-verblijf: 'Heb signalen dat hij nog een seizoen wil blijven'

07-02-2023 11:13
25

Xavi Simons speelt ook volgend seizoen bij PSV. Dat vermoedt Rik Elfrink, clubwatcher voor het Eindhovens Dagblad. De spelmaker zou een duidelijk carrièrepad in zijn hoofd hebben.

Simons staat tot de zomer van 2027 onder contract bij PSV. Paris Saint-Germain kan de middenvelder annex aanvaller middels een clausule voor 12,5 miljoen euro terughalen, mits de speler daarvoor openstaat. "Ik denk dat hij nog een seizoen blijft", zegt Elfrink in de Peesjevee-podcast. "Die jongen heeft een plan, ik geloof niet dat hij na een jaar vertrekt."

"Ik zal wel voor positivo worden versleten, maar ik heb signalen dat hij nog een seizoen wil blijven", vervolgt de clubwatcher. Naar verluidt wil PSV de clausule met PSG uit het contract hebben. "Dan is de kans aanwezig dat daar iets anders in komt te staan. Maar Simons ziet het zelf helemaal niet zo zitten, om terug te keren."

Volgens Elfrink kan PSV de clausule 'niet zomaar wegstrepen'. "Daar zullen miljoenen aan te pas moeten komen. En: PSG kan hem verleiden met 25 miljoen euro. Alleen denk ik zelf dat hij dat niet wil."