Van Hooijdonk-clash wacht in KNVB Beker: 'Ik schrok toen ik het van hem hoorde'

Van Hooijdonk-clash wacht in KNVB Beker: 'Ik schrok toen ik het van hem hoorde'

07-02-2023 15:20
28

In het Rat Verlegh Stadion vindt dinsdagavond een bijzonder affiche plaats. SC Heerenveen neemt het met Sydney van Hooijdonk namelijk op tegen NAC Breda, de oude club van de spits, waar zijn vader nu ook werkzaam is.

Pierre van Hooijdonk bekleedt namelijk de rol van commissaris technische zaken bij NAC. Sydney kon aanvankelijk niet geloven dat hij tegen zijn jeugdliefde zou spelen in de beker. "Toen ik het van mijn vader hoorde, schrok ik wel. Is het echt? vroeg ik. Ja, zei hij. Hij heeft het er druk mee. Zoals nu heb ik hem (Pierre van Hooijdonk, red.) niet eerder gezien. Normaal als ik hem belde, nam hij altijd op. Nu niet. Zit in een meeting, appt hij dan."

Wedden

Meer odds

Bij de ploeg uit Breda is het niet rustig gebleven in de laatste maanden. Zo trok NAC trainer Peter Hyballa aan, een bekende naam voor meerdere voormalig NAC-spelers van Heerenveen, waaronder Van Hooijdonk. Naar eigen zeggen had hij een 'haat-liefdeverhouding' met de coach.

Ondanks de oneerlijk lijkende verhoudingen tussen de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie en de nummer acht van de Eredivisie, maakt Sydney zijn borst nat. "Buitenlandse spelers die NAC niet kennen, denken: nummer elf van de eerste divisie, moet kunnen. Onze trainer (voormalig NAC-speler Kees Wonderen, red.) niet hoor, die weet dat dit een grote wedstrijd is."