Belangrijke rol Cocu in transfer: 'Ik kom hier niet om geld op te halen'

Belangrijke rol Cocu in transfer: 'Ik kom hier niet om geld op te halen'

08-02-2023 12:07
10

De aanwezigheid van Phillip Cocu heeft een belangrijke rol gespeeld in de komst van Nicolas Isimat-Mirin naar Vitesse. De 31-jarige verdediger, die in de voorbije transferperiode in Arnhem tekende, heeft altijd goed contact gehouden met zijn trainer, met wie hij in het verleden bij PSV samenwerkte.

"De trainer is een goede vriend", zegt Isimat-Mirin tegen Voetbal International. "Dan doe je als speler extra je best als hij je een kans geeft. Onze karakters matchen. Hij is succesvol geweest als trainer, we hebben mooie dingen meegemaakt bij PSV, dat schept een band. Phillip is een persoonlijkheid. Voor dergelijke personen doe je altijd iets meer."

Isimat-Mirin woont in Eindhoven, waar hij altijd een huis heeft gehouden. "Ik voel me welkom in Nederland, heb veel vrienden hier", vertelt de Fransman. "Laatst was ik met Vitesse terug bij PSV. Het was koud, maar het welkom was warm. Het is niet alleen het voetbal, ook het leven. Ik kom hier niet om geld op te halen, dan had ik wel een andere keuze gemaakt. Ik wilde terug naar Europa."

De verdediger maakte in januari 2019 de overstap van PSV naar Besiktas. Via Toulouse en Kansas City streek hij weer neer in de Eredivisie.