'Vervolgstap in Bundesliga zou mooi zijn, maar als Ajax belt is het ander verhaal'

'Vervolgstap in Bundesliga zou mooi zijn, maar als Ajax belt is het ander verhaal'

11-02-2023 13:20
53

Sheraldo Becker heeft nog altijd warme gevoelens voor Ajax. De aanvaller doorliep de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers, debuteerde nooit en staat binnenkort tegenover zijn oude club.

Bij het verrassend goed presterende Union Berlin is Becker één van de sterkhouders. Nu wacht een Europa League-tweeluik met Ajax, waar hij het eerste elftal dus nooit haalde. "Dat komt denk ik doordat ik nooit een kans heb gekregen. Ik was wel al jong bij het eerste, ik was toen zeventien. Frank de Boer werd vier keer achterelkaar kampioen. Hij zei toen: als we vier keer kampioen worden heb ik je niet nodig. In mijn tijd was het denk ik ook veel moeilijker om te debuteren. Naarmate de tijd vorderde kregen jonge spelers wel meer de kans, maar ik wilde niet wachten."

Becker zet de deur open voor een terugkeer bij zijn jeugdliefde. "Een vervolgstap in de Bundesliga of naar een andere grote competitie zou prachtig zijn, maar als Ajax mij belt, wordt het toch weer een ander verhaal", vertelt de geboren Amsterdammer in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben er opgegroeid. Waar Ajax voor staat en wat de club voor mij betekent, dat zal nooit veranderen."

Toch staat Becker nu tegenover zijn jeugdliefde. Hij verwacht dat Ajax flink aan de bak moet tegen zijn Union. "Met hoe wij nu spelen in de afgelopen weken, denk ik dat het heel zwaar wordt voor Ajax", besluit hij.