'FIFA schopt WK voor clubs op de schop en wijst Saoedi-Arabië aan als gastland’

'FIFA schopt WK voor clubs op de schop en wijst Saoedi-Arabië aan als gastland’

14-02-2023 19:30 Laatste update: 20:46
54

De FIFA wil grote wijzigingen doorvoeren betreft het WK voor clubs. Om te beginnen wordt het deelnemersaantal vanaf 2025 gewijzigd van zeven naar 32. Ook heeft de FIFA Saoedi-Arabië aangewezen als gastland voor dit toernooi in december 2023, meldt FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

De organisatie gaf al eerder aan het toernooi volledig te willen veranderen. In 2021 hoopte Infantino het deelnemersaantal al te kunnen verhogen. Door de ontwikkelingen wat betreft de pandemie konden deze wijzigingen niet doorgevoerd worden. De huidige editie kent zeven deelnemers, waaronder de winnaar van elk continent en van het gastland. Vanaf 2025 hoopt de FIFA het aantal deelnemers te veranderen naar 32. Binnen het nieuwe concept zal Europa de boventoon voeren met twaalf clubs. Voor de rest zal elk continent meer teams gaan leveren, behalve Oceanië.

Daarnaast heeft de FIFA ook besloten welk land de aankomende editie van het toernooi mag organiseren. Dit wordt Saoedi-Arabië, dat ook in de race is voor het WK van 2030. Zij nemen het stokje over van Marokko waar afgelopen zaterdag de finale tussen Real Madrid en Al-Hilal Saudi plaatsvond. De club uit Madrid wist hier te winnen met 5-3.