Stevige kritiek op tandeloos Ajax: 'Een off-day, het zijn individualisten'

Stevige kritiek op tandeloos Ajax: 'Een off-day, het zijn individualisten'

16 februari - 21:34 Laatste update: 17 februari - 09:18
131

Ajax kwam donderdag tot geen één schot tussen de palen in het Europa League-duel met Union Berlin. Kenneth Perez, Pierre van Hooijdonk en Marciano Vink waren dan ook niet onder de indruk van de ploeg van coach John Heitinga, die door een doelpuntloos gelijkspel nog wel mag hopen.

"Als Bassey en Rulli de beste mannen op het veld zijn, dan zegt dat genoeg", begint Vink in de studio van ESPN. Van Hooijdonk vult aan: "Bassey heeft ontzettend veel weggehaald. De rest viel erg tegen. Iedereen had een off-day. Het zijn individualisten. Gebaseerd op het budget had het een makkie moeten zijn", stelt de oud-spits.

Perez denkt dat de Amsterdammers zelfs goed wegkomen met het 0-0 gelijkspel. "Ajax moet het meest blij zijn van de twee. Het is goed dat er een VAR is bij de tussenronde", oordeelt de Deen, verwijzend naar de afgekeurde Duitse treffer. De ploeg van Heitinga kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. "Ik kan me niet echt heugen dat ze écht grote kansen kregen. Alleen Brobbey misschien."

Ajax speelt volgende week de return in Berlijn. Bij winst plaatsen de Amsterdammers zich voor de achtste finale van de Europa League.