De Jong dissonant na afgang PSV: 'Zulke naïeve fouten kunnen niet op dit niveau'

De Jong dissonant na afgang PSV: 'Zulke naïeve fouten kunnen niet op dit niveau'

17-02-2023 07:30 Laatste update: 08:52
116

Het was een horroravond in Sevilla voor de spelers en supporters van PSV. De ploeg kreeg met een 3-0 verliespartij onderuit de kan tegen de club uit Andalusië en zag er op bepaalde momenten knullig en naïef uit. Ook in Nederland kreeg de ploeg ervan langs in de ochtendkranten.

PSV kon voor een gedeelte van de wedstrijd mee met het spel van Sevilla, maar een echt gevaarlijke fase hadden de Eindhovenaren niet. Mede door wat persoonlijke fouten moest de ploeg van Ruud van Nistelrooij uiteindelijk binnen achttien minuten het hoofd buigen voor drie Spaanse doelpunten. Die periode kwam PSV uiteindelijk niet meer te boven.

De Telegraaf zag voetballend ook een PSV dat mee had gekund met Sevilla. 'Voetballend was het helemaal niet zo verkeerd wat PSV aanvankelijk liet zien, maar naïeve fouten als die van De Jong kunnen niet op Europees niveau. Alleen een wonder kan de Eindhovenaren, die in Europees verband slechts 5 van de 35 ontmoetingen met Spaanse tegenstanders wisten te winnen, nog in de Europa League houden.' Aanvoerder Luuk de Jong maakte een inspeelfout, waardoor Sevilla de eerste goal kon maken die op naam kwam van spits Youssef En-Nesyri.

Ook het Algemeen Dagblad wijst De Jong aan als belangrijke schuldige voor de inluiding van het instorten van PSV. 'Kort voor rust gaat het gruwelijk mis. Eerst levert Joey Veerman de bal dommig in, maar kan de PSV-defensie het gevaar nog bezweren. Daarna ziet het er heel laconiek uit wat Luuk de Jong wil. Met een beroerd buitenkantje probeert de aanvoerder een medespeler te bereiken, maar Sevilla pakt over en maakt de goal.'

De krant ziet een toekomst van PSV in Europa dan ook erg somber in. 'Na een kansloze avond in Sevilla lijkt Europees succes voor PSV in dit seizoen opnieuw een utopie. Ze mogen nog hopen op een wonder, omdat de 4-0 uitbleef. Maar als er al aanknopingspunten te vinden zijn, dan vaagt het team ze zelf wel weg.'