Slot erkent geluk bij winnende treffer: 'Deels, maar hebben er alles aan gedaan'

Slot erkent geluk bij winnende treffer: 'Deels, maar hebben er alles aan gedaan'

19-02-2023 00:00 Laatste update: 00:11
311

Arne Slot vindt dat Feyenoord zaterdagavond de overwinning in een matige topper tegen AZ zelf heeft afgedwongen, met daarbij ook wat geluk. De trainer van de Rotterdammers slaat nu een gat van vijf punten met de Alkmaarders en is op koers voor het landskampioenschap.

"Het is deels geluk, want de bal wordt van richting veranderd", aldus Slot bij ESPN. De trainer doelt daarmee op de winnende treffer van Marcus Pedersen. "Maar je bent wel in de buurt van hun 16 omdat je een corner krijgt. Ik denk dat dat geen toeval is. We hebben er in de tweede helft alles aan gedaan om de wedstrijd te winnen."

Feyenoord speelde allesbehalve een goede wedstrijd in De Kuip, zo stelt Slot. "Wij hebben zeker geen goede wedstrijd gespeeld. Eigenlijk misschien wel onze minste topper. Het was ook niet makkelijk om goed te spelen. AZ koos ervoor om veel de lange bal te spelen, dat wisselen ze normaal meer af. Wij waren aan de bal ook niet goed, dus het was een matige wedstrijd. Enerzijds wint de gelukkigste, anderzijds wint de ploeg die het meeste wilde winnen."

Kampioenschap
Door de overwinning bedraagt het gat tussen Feyenoord en AZ nu vijf punten. Slot erkent dat de Rotterdammers een uitstekende uitgangspositie hebben om de eerste landstitel sinds 2017 binnen te slepen, maar ziet ook nog een punt van aandacht. "Wij winnen niks makkelijk, maar we staan er nu heel goed voor. Dat kan ik niet ontkennen."