Toptalent (16) blijft behouden voor FC Groningen: Zeer goed ontwikkeld

Toptalent (16) blijft behouden voor FC Groningen: "Zeer goed ontwikkeld"

28-02-2023 16:01
24

Een mooi moment voor FC Groningen Jismerai Dillema: het zestienjarige toptalent tekent zijn eerste profcontract en blijft dus behouden voor De Trots van het Noorden. Dat maakt Groningen dinsdag bekend.

Dillema tekent tot de zomer van 2026. "Jismerai heeft zich de laatste seizoenen zeer goed ontwikkeld. Hij is talentvol op het veld, is leergierig en weet wat er nodig is om te ontwikkelen en presteren. Met dit contract spreken we het vertrouwen in hem uit om samen weer nieuwe stappen voorwaarts te zetten in de komende jaren. We zijn blij dat het vertrouwen wederzijds is. Het uiteindelijke doel is om het eerste van FC Groningen te halen en straks in Euroborg te spelen. Alle trainers en specialisten binnen de Opleiding gaan hem zo goed mogelijk begeleiden om dit gezamenlijke doel te behalen", vertelt Hoofd jeugdscouting Arno de Jong.

"Ik wil debuteren in Euroborg en moet mezelf de komende jaren blijven ontwikkelen. Ik moet fysiek sterker worden en zal elke dag hard blijven werken. Iedere dag wil ik weer beter zijn dan de dag ervoor", zegt Dillema zelf.