Ten Hag en co. tonen opnieuw veerkracht: United naar kwartfinale FA Cup

01-03-2023 22:40 Laatste update: 23:00
35

Manchester United mag drie dagen na de League Cup-winst nog altijd dromen van vier prijzen in één seizoen. Op Old Trafford toonde de ploeg van Erik ten Hag veerkracht en werd in de FA Cup een 0-1 achterstand tegen West Ham United omgedraaid in een 3-1 zege.

Ten Hag liet slechts vijf spelers, waaronder Wout Weghorst, staan ten opzichte van het duel met Newcastle United (2-0) op Wembley. Tyrell Malacia verving tegen The Hammers Luke Shaw, die met een lichte blessure aan de kant bleef. Binnen vijf minuten was United via Marcel Sabitzer dicht bij de openingstreffer. West Ham-doelman Alphonse Areola bracht knap redding op de inzet van de Oostenrijker.

Het duel bood voor rust weinig spektakel. Harry Maguire en Scott McTominay, die normaal gesproken op de bank zitten, liepen tegen een gele kaart aan. United begon energieker aan het tweede bedrijf. Via Weghorst en Bruno Fernandes was de thuisploeg dicht bij een doelpunt, maar Areola wist zijn doel schoon te houden. Dat lukte David de Gea niet veel later aan de andere kant niet. Dankzij een prachtige goal van Saïd Benrahma kwam West Ham op voorsprong in Manchester.

Marcus Rashford en Lisandro Martínez werden meteen door Ten Hag ingebracht om de schade te repareren. Dat leek te lukken: twintig minuten voor tijd maakte Casemiro uit een vrije trap van Fernandes de gelijkmaker. De VAR stak hier wegens buitenspel echter een stokje voor. Niet veel later viel de 1-1 dan toch. Weghorst leek de gelukkige uit een hoekschop van Fernandes, maar West Ham-verdediger Nayef Aguerd gaf de bal het laatste zetje.

Toch wist West Ham geen stand te houden. Alejandro Garnacho draaide in de blessuretijd voor de tweede keer in een week tijd een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong, nadat Antony dat tegen FC Barcelona deed. Het feest werd in extremis nog completer. Op aangeven van Weghorst bezorgde Fred de kers op de taart.

De stemming is op Old Trafford opperbest, na een waanzinnige week. United blijft door de zege op nog drie fronten meedoen, nadat op de eerste prijs al beslag is gelegd. The Mancunians plaatsen zich voor de kwartfinales van de FA Cup. Daarin treft United in eigen huis Fulham.