Arsenal legt Everton over de knie en ziet gat met Manchester City groter worden

01-03-2023 22:39 Laatste update: 23:26
19

Arsenal is er woensdagavond in geslaagd om de koppositie in de Premier League nog steviger in handen te krijgen. De ploeg van trainer Mikel Arteta klaarde voor rust de klus en won met 4-0 van degradatiekandidaat Everton. Bukayo Saka, Gabriel Martinelli en Martin Odegaard waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

In de openingsfase was het lastig doorkomen voor de thuisploeg. Everton stond verdedigend goed georganiseerd en voor Arsenal was het moeilijk om hier doorheen te spelen en een kans te creëren. Dit hielden the Toffees veertig minuten lang vol. Toen was het Saka die de ban brak. Met een weergaloze actie en een vernietigend hard schot maakte de Engelsman met zijn verkeerde been de openingstreffer voor de thuisploeg.

En het was nog niet klaar voor Everton, want in de blessuretijd van de eerste helft viel ook nog de tweede voor Arsenal. Martinelli luisterde zijn basisplek voor de tweede wedstrijd op rij op met een doelpunt en bepaalde de ruststand op 2-0.

Na rust was het vooral Arsenal dat de klok sloeg en de ploeg van Arteta zette dit ook om in een derde doelpunt. Odegaard was het eindstation in de 75e minuut en de Noorse spelmaker bepaalde de stand op 3-0. Het slotakkoord was voor Martinelli, die de 4-0 en zijn tweede van de avond mocht maken. Door de overwinning van Arsenal is de club nog steeds koploper in de Premier League en bedraagt het gat met Manchester City nu vijf punten.