Route naar Wembley ligt open voor Ten Hag en United na gunstige FA Cup-loting

Route naar Wembley ligt open voor Ten Hag en United na gunstige FA Cup-loting

01-03-2023 23:22 Laatste update: 23:25
31

De loting voor de kwartfinales van de FA Cup heeft Manchester United gekoppeld aan Fulham. De ploeg van Erik ten Hag speelt, net als in de achtste finale tegen West Ham United (3-1) op Old Trafford.

United rekende woensdagavond af met The Hammers en ging direct de koker in. Van de acht nog overgebleven ploegen was stadsgenoot Manchester City de zwaarste tegenstander die United kon loten. The Citizens kwamen als eerste uit de koker en nemen het in eigen huis op tegen Burnley. Het wordt een weerzien voor City-icoon Vincent Kompany, die manager is bij de koploper van het Championship.

Op papier is Fulham na City de zwaarst overgebleven opponent, maar United kent bij de laatste acht het thuisvoordeel. Joël Veltman en Jan Paul van Hecke kennen een zeer gunstige loting. Brighton & Hove Albion treft in eigen huis Grimsby Town, de nummer zestien van de League Two. Grimsby versloeg woensdagavond Southampton met 1-2.

In de FA Cup worden de halve finales en finale afgewerkt op Wembley. Wanneer United de kwartfinale tegen Fulham doorkomt, mag Ten Hag zich voor de tweede keer in zijn eerste seizoen melden in het iconische stadion.

De volledige loting:
Manchester City - Burnley
Manchester United - Fulham
Brighton & Hove Albion - Grimsby Town
Sheffield United - Blackburn Rovers