Jans maakt rigoureuze beslissing en zet Brenet uit wedstrijdselectie van FC Twente

Jans maakt rigoureuze beslissing en zet Brenet uit wedstrijdselectie van FC Twente

03-03-2023 13:34
146

Ron Jans heeft Joshua Brenet vanwege disciplinaire redenen uit de wedstrijdselectie van FC Twente gezet. De productieve vleugelverdediger maakt tot maandag geen deel uit van de eerste groep in Enschede.

"Hij is niet zo goed omgegaan met zijn wissel tegen PSV", vertelt Jans over de situatie tegen Tubantia. Brenet werd vroegtijdig naar de kant gehaald tegen de Eindhovenaren, omdat hij verdedigend geen al te sterke indruk maakte. De verdediger zou daar dus niet goed op gereageerd hebben. Jans wilde verder geen informatie geven en vertelde alleen dat Brenet de laatste dagen voor zichzelf traint.

Voor FC Twente is het niet de eerste keer dat een speler zich disciplinair niet aan de regels houdt. Eerder dit seizoen liet Virgil Misidjan zijn onvrede zien na zijn reserverol bij de ploeg van Jans. Ook hij werd voor een tijd uit de selectie gezet. "Als Brenet het net zo oppakt als Misidjan, dan hebben we wel iets bereikt als ploeg." Voor Jans is het missen van Brenet wel een aderlating. Hij kan ook al niet beschikken over Ramiz Zerrouki, Daan Rots en Michal Sadilek tegen SC Heerenveen. Anass Salah-Edinne en Misidjan zijn een twijfelgeval. Zij zijn allebei nog ziek.