Nieuwe tik voor Twente: Heerenveen pakt door late treffer nog een punt in Enschede

Nieuwe tik voor Twente: Heerenveen pakt door late treffer nog een punt in Enschede

04-03-2023 22:53 Laatste update: 22:56
116

FC Twente heeft een nieuwe tik te verwerken gekregen. De Tukkers liepen in eigen huis nog tegen puntenverlies aan, door een late gelijkmaker van sc Heerenveen: in Enschede werd het 3-3.

De laatste weken was het niet meer zo rustig als voorheen bij Twente. De ploeg van Ron Jans verloor zijn laatste twee duels, terwijl Joshua Brenet om disciplinaire redenen uit de selectie is gezet. Alfons Sampsted kreeg daardoor de kans in de basis. De Noor kon echter niet voorkomen dat Heerenveen aan de leiding ging in Enschede. Verdediger Mees Hilgers werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman.

De wedstrijd ging daarna gelijk op. Dat leverde ook een snelle gelijkmaker op. Aanvoerder Robin Pröpper nam zijn verantwoordelijkheid en kopte uit een corner raak. De stopper bepaalde de ruststand daarmee op 1-1. Vlak na de pauze viel de volgende treffer al: de net ingevallen Manfred Ugalde zette de 2-1 op het scorebord.

Daarna ging het spektakelstuk vrolijk verder. In de tien minuten na de 2-1 kwamen Twente en Heerenveen allebei weer tot scoren. Vaclav Cerny maakte er eerst 3-1 van, maar daarna produceerde Milan van Ewijk de aansluitingstreffer uit een lange pass van Anas Tahiri.

Beide kregen nog kansen op meer treffers. Uiteindelijk viel de gelijkmaker nog: Rami Kaib kopte vanuit een corner raak. Het werd dus 3-3, waardoor Twente voor de derde keer op rij niet wint in de competitie. De ploeg van Jans blijft vijfde staan, maar Sparta krijgt zondag de kans om dichterbij te komen. Heerenveen klimt naar de negende plek.