Jansen na AZ-succes: 'Een van de betere ploegen in Europa onder druk gehouden'

Jansen na AZ-succes: 'Een van de betere ploegen in Europa onder druk gehouden'

07-03-2023 21:48
51

Pascal Jansen is enorm te spreken over het spel van AZ, dat na de 1-2 zege op bezoek bij SS Lazio met één been in de kwartfinale van de Conference League staat. Vooral de voorhoede kon de trainer van de Alkmaarders bekoren.

"Dit geeft enorm veel voldoening", aldus Jansen na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN. "Vooral als je ziet dat het voor een groot deel gelukt is wat we nastreven. We gaan genieten van dit moment, maar niet te uitbundig. We hebben ons op een manier gepresenteerd die AZ-waardig is. We waren vrij behoorlijk aan de bal, maar speelden ook erg goed zonder bal. We hebben een van de betere ploegen in Europa goed onder druk weten te houden."

In de openingsfase zag het er niet naar uit dat AZ zou gaan winnen in Rome. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong en had weinig te duchten van de bezoekers. "In het eerste kwartier dreigde het mis te gaan. Dat kwam ook doordat Pavlidis (Vangelis, red.) aanvankelijk te ver weg bleef spelen. Toen hij vaker naar het middenveld zakte, hadden we het beter voor elkaar. Toen kwamen we vaker en langer aan de bal."

De vijftigjarige AZ-trainer was vooral positief over de aanval van AZ, waar hoodrollen waren weggelegd voor Jesper Karlsson en de scorende Pavlidis. "Een groot compliment voor de voorste lijn. Ze hebben zo veel energie gelegd in met name het spel zonder bal. Daardoor konden we nog wat jonge gasten brengen."