'Teleurstelling bij Bayern München: bankzitter Cancelo raakt gefrustreerd'

'Teleurstelling bij Bayern München: bankzitter Cancelo raakt gefrustreerd'

08-03-2023 07:59
16

Het huwelijk tussen Bayern München en João Cancelo dreigt te mislukken. De Portugese huurling komt nog maar sporadisch in actie en dat zorgt voor frustraties, melden Duitse media.

Cancelo speelde slechts 191 van de 450 mogelijke minuten in de laatste vijf wedstrijden van Bayern München. De Duitse grootmacht huurde hem eind januari van Manchester City, maar de hype rond die stunttransfer is snel gaan liggen. Het zorgt volgens Duitse media voor frustraties bij Cancelo. 'Ik doe mijn best, God doet de rest', gaf de Portugees afgelopen weekend met een tekenende post een inkijkje in zijn gemoedstoestand.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door João Cancelo (@jpcancelo)

Bayern-trainer Julian Nagelsmann zegt niets te merken aan Cancelo. "João gaat momenteel goed mijn situatie om", klinkt het. "Ik heb niet de indruk dat hij probeert te ontsnappen." Nagelsmann kiest de laatste weken voor een systeem met drie centrale verdedigers en Alphonso Davies (links) en Kingsley Coman (rechts) op de flanken. Daardoor moet Cancelo - en ook Daley Blind - het stellen met een reserverol.

'Het is een situatie die de komende weken tot spanningen kan gaan leiden', schrijven de Duitsers over Cancelo. Bayern München kan de vleugelaanvaller in de zomer voor zeventig miljoen euro overnemen van Manchester City, maar die kans lijkt op dit moment klein.