'Toch geen uitspraak in Promes-zaak: rechtbank gaat het onderzoek heropenen'

'Toch geen uitspraak in Promes-zaak: rechtbank gaat het onderzoek heropenen'

15-03-2023 10:50
57

De rechtbank gaat het onderzoek in de strafzaak tegen Quincy Promes heropenen, meldt De Telegraaf. Vrijdag zou er eigenlijk een uitspraak volgen in de zaak, maar dat plan is dus gewijzigd. Tijdens de zitting geeft de rechtbank toelichting.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt Promes van zware mishandeling en heeft een celstraf van twee jaar geëist tegen de aanvaller. Promes zou zijn neef op een familiefeest namelijk in zijn knie hebben gestoken. De rechtbank zou vrijdag een knoop doorhakken in de zaak, maar daar komt het nu op terug.

De rechtbank vindt het dus van belang dat het onderzoek heropend wordt. Tijdens de zitting van vrijdag komt daar meer duidelijkheid over. Het is dus nog niet te zeggen wanneer Promes hoort of hij schuldig is of niet en welke straf hij eventueel opgelegd krijgt.

De eerste zitting in de steekzaak woonde Promes niet bij, door zijn verplichtingen bij Spartak Moskou. De Oranje-international wordt ook nog verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld. Dat onderzoek loopt nog, waardoor deze zaak uitsluitend over het vermeende steekincident gaat.