Van Aanholt: 'Ik heb veel aan hem te danken, ik was er écht klaar mee'

Van Aanholt: 'Ik heb veel aan hem te danken, ik was er écht klaar mee'

16 maart - 12:23 Laatste update: 13:32
13

Patrick van Aanholt steekt de loftrompet over Fred Rutten, met wie hij samenwerkt bij PSV. In het verleden was de huidige assistent-trainer van de Eindhovenaren al belangrijk voor de linkervleugelverdediger.

Van Aanholt vertrok op zestienjarige leeftijd naar Chelsea. Een doorbraak op Stamford Bridge bleef uit, waardoor hij uitgeleend werd aan Wigan Athletic en Vitesse. Zijn periode bij Wigan noemt hij 'een hel'. Van Aanholt stelt dat hij aan het 'aankloten' was. "Wie voor de ommekeer heeft gezorgd? Ik moet eerlijk zeggen, dat heeft te maken met Fred Rutten", zegt hij tegen de clubkanalen van PSV.

"Ik heb veel aan hem te danken." In 2012 stalde Chelsea Van Aanholt in Arnhem. "Na Wigan ging ik naar Vitesse, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wilde. Ik was rond met FC Twente, zij stonden toen bovenaan. Maar Chelsea had een overeenkomst met Vitesse, dus ik werd gebeld dat ik naar Vitesse moest." De verdediger vertelt dat hij na zijn eerste jaar bij de Arnhemmers 'absoluut niet meer' naar Vitesse wilde. "Maar toen belde mijn zaakwaarnemer dat Fred Rutten me bij Vitesse wilde houden."

"Ik was er écht klaar mee, want ik had zes maanden niet gespeeld. Toen belde Rutten mij: blijf nog een jaartje bij mij. Toen heb ik Georginio Wijnaldum en Jetro Willems gebeld, om navraag over hem te doen." Wijnaldum en Willems overtuigden Van Aanholt. "Ik moet echt zeggen dat hij (Rutten, red.) mij als voetballer gered heeft. Nu zijn we weer samen bij PSV. Hij pakt me nog steeds aan, maar van hem accepteer ik het gewoon."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie