Slot gematigd positief over loting AS Roma: 'Liever twee andere ploegen getroffen'

Slot gematigd positief over loting AS Roma: 'Liever twee andere ploegen getroffen'

17 maart - 14:18 Laatste update: 15:57
46

Arne Slot heeft zich vrijdagmiddag op zijn persconferentie uitgelaten over de komende tegenstander Ajax in de Eredivisie en AS Roma in de Europa League. Volgens de trainer is het affiche tegen de Italianen prachtig, maar de Rotterdammers focussen zich nu vooral op de Klassieker.

"Ik denk dat dit een prachtig affiche is", vertelt Slot over de loting van de Europa League. "Grote tegenstander, zijn we al wel eens eerder geweest dit seizoen. Die wedstrijde hebben we een iets minder gevoel bij, maar wel een prachtige wedstrijd. Er waren een of twee andere clubs waar ik eerder op gehoopt had. Manchester United springt er echt bovenuit en die hebben we gelukkig niet gekregen. Spreken van revanche tegen AS Roma kunnen we pas doen als we voorbereiden op die wedstrijd." 

Tekst gaat verder onder de video

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Naast de loting was er nog meer groot nieuws voor de Feyenoorders vandaag. Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer werden voor het eerst geselecteerd voor de definitieve selectie van Oranje. "Wieffer kan er geïnspireerd door raken doordat hij met Frenkie de Jong op het veld staat", zegt Slot.

Slot gaf ook nog een update over de afwezige en afgehaakte spelers van donderdag. Specifiek Quilindschy Hartman en Marcos Lopez. "Hartman wordt morgen verwacht weer op het trainingsveld. Lopez heeft niet mee uitgelopen met de groep, maar hij kan waarschijnlijk morgen ook weer aansluiten."

Feyenoord gaat in ieder geval met veel bravoure richting de Johan Cruijff Arena zondag. Slot vindt dat zijn ploeg daar namelijk alle recht toe heeft. "Wij gaan met de borst vooruit naar elk stadion, daar hebben we recht toe door de resultaten. Ajax en Feyenoord zitten heel dicht bij elkaar en dan bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van het individu welke kant het op valt."

Plaats een reactie