Feyenoord-speler Akkermans (14) deelt droevig nieuws: talent heeft teelbalkanker

Feyenoord-speler Akkermans (14) deelt droevig nieuws: talent heeft teelbalkanker

20 maart - 21:28
38

Feyenoord-talent Mik Akkermans deelt heftig nieuws via zijn Instagram. De veertienjarige middenvelder maakt bekend dat hij teelbalkanker heeft.

'En dan ben je ineens ziek', schrijft Akkermans op social media. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap uit de jeugdopleiding van PSV en is een grote belofte in Rotterdam-Zuid. 'Ik ben inmiddels geopereerd en gelukkig zijn er geen verdere uitzaaiingen gevonden. Wel ga ik de komende zes weken een traject in met chemotherapie.'

Akkermans stelt dat de therapie zwaar gaat worden. 'Maar met de steun die ik tot nu toe al heb gekregen van mijn club, oude club, vrienden, bekenden en familie ga ik hier sterker uitkomen. Dat weet ik zeker. Tot snel!', besluit hij zijn bericht positief. Vorig jaar werd er ook teelbalkanker geconstateerd bij Timo Baumgartl, Sébastien Haller en Jean-Paul Boëtius.

Feyenoord legde afgelopen zomer een recordbedrag van 90.000 euro neer voor Akkermans, die zijn wedstrijden voor Feyenoord O14 speelt. Nooit eerder werd er in Nederland zoveel geld betaald voor een speler van dertien jaar.