Toekomst Gorter bij Ajax onzeker: 'Geen domper, maar dat gaf me wel een signaal'

Toekomst Gorter bij Ajax onzeker: 'Geen domper, maar dat gaf me wel een signaal'

23 maart - 09:56 Laatste update: 09:58
63

Jay Gorter verbaast zich enigszins over de gang van zaken omtrent het keepersbeleid bij Ajax. De doelman, die na de winter op huurbasis uitkomt voor Aberdeen FC, ziet zijn kans op speeltijd met de naderende contractverlenging van Remko Pasveer nog meer slinken.

"Het aparte daarvan vind ik: ik heb niets gehoord", aldus Gorter in een interview met Ajax Showtime. "Ik heb het ook gelezen, maar ik heb mijn contract opengebroken met het idee dat als ik terug ben ik kan laten zien dat ik van waarde kan zijn en Ajax liet zien dat ze vertrouwen in mij hebben in hoe ik mij ga ontwikkelen. Ik heb nog geen gesprek gehad met Ajax over hoe mijn perspectief is als ik terugkom, dat vind ik wel jammer."

"Het was niet echt een domper, maar het gaf me wel een signaal van: als er nu iets op transferbasis voorbij komt wat mij goed zou doen, zou ik niet twijfelen om te gaan", vervolgt de 22-jarige Gorter. "Er was zoveel onduidelijkheid dat ik eigenlijk wel open stond voor verkoop. Daar heb ik serieus naar gekeken en er was ook serieus veel interesse. Dat ik niet verkocht ben, heeft met Ajax te maken."

De voormalig keeper van Go Ahead Eagles stond tot nu toe vier keer onder de lat bij Aberdeen. Daarin incasseerde hij zes tegentreffers, één keer hield hij de nul. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s