Van der Vaart ziet Oranje-lichtpuntje: 'Wij hadden hem niet basis gezet op WK'

Van der Vaart ziet Oranje-lichtpuntje: 'Wij hadden hem niet basis gezet op WK'

28-03-2023 07:24
67

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn onder de indruk van Nathan Aké. Eerstgenoemde vindt dat Aké de enige Oranje-speler is die echt in vorm is, terwijl Pi-Air in de Manchester City-verdediger een stille kracht ziet.

Aké was één van de weinige Oranje-spelers die niet door het ijs zakte op bezoek bij Frankrijk. Tegen Gibraltar, toen het Nederlands elftal opnieuw matig speelde, was Aké twee keer trefzeker. "Ik zat te denken: dat is eigenlijk de enige die echt in vorm is", zegt Van der Vaart na de wedstrijd bij de NOS.

Van Hooijdonk is het daar mee eens. "We hebben tijdens het WK gezien: hij is echt een stille kracht. Aké is een heel bescheiden jongen en tijdens het WK is hij meer gewaardeerd. Dat was terecht, nu trekt hij die lijn gewoon door."

"Ik las ook ergens dat hij misschien wat brutaler moet worden", vult Van der Vaart aan. "Nee, dit is zijn karakter. Daar doet hij het heel erg goed mee. Kijk wat hij bereikt, ook wij hadden hem niet meteen in de basis gezet op het WK. Maar het is geen toeval dat hij nu twee keer scoort."