Dromen van hattrick bij Oranje: 'Overtuigd dat we met Koeman goede weg inslaan'

Dromen van hattrick bij Oranje: 'Overtuigd dat we met Koeman goede weg inslaan'

28-03-2023 00:07 Laatste update: 08:08
21

Nathan Aké dacht na zijn tweede treffer tegen Gibraltar (3-0) wel even aan het maken van een hattrick. De verdediger van Oranje was maandagavond in De Kuip een van de uitblinkers in het verder fletse duel.

"De wedstrijd ging zoals vooraf verwacht", aldus Aké na afloop in gesprek met de NOS. "We hadden veel kansen en we hadden veel de bal, maar we hebben niet heel veel goals gemaakt. Op een andere dag was het misschien wat meer geweest."

Wedden

Meer odds

Dat het Nederlands elftal 'slechts' drie doelpunten maakte tegen de nummer 200 van de FIFA-wereldranglijst, kwam niet door Aké. De verdediger van Manchester City scoorde met een kopbal én met een van richting veranderd schot. "Dat komt niet vaak voor. Ik ben er wel blij mee. Op een gegeven moment denk je: het zou mooi zijn, een eerste hattrick in mijn carrière. Maar het mocht niet zo zijn."

"We hebben veel kansen gehad en alleen maar op de helft van de tegenstander gespeeld", vervolgt de 28-jarige linkspoot. "Als we het iets rustiger uitspelen komt er een man vrij, en dan kun je scoren. Ik denk dat we te gehaast waren. Maar ik ben ervan overtuigd dat we met deze trainer de goede weg inslaan."