Simons openhartig: 'Faustino hield me met beide benen op de grond in Spanje'

Simons openhartig: 'Faustino hield me met beide benen op de grond in Spanje'

29-03-2023 09:57
86

Xavi Simons gaat in op zijn status van beroemdheid, die hij al sinds jonge leeftijd met zich meedraagt. De PSV-spelmaker erkent dat hij vroeger niet doorhad waarom mensen met hem op de foto wilden.

Op zijn zesde werd Simons al gescout door FC Barcelona. In Catalonië won hij vier keer de Ballon d'Or voor beste jeugdspeler. "Ik sta van jongs af aan in the picture. Was het niet om het voetbal, dan was het wel om mijn haar. Misschien dat ik ook daardoor beroemd ben geworden", vertelt hij aan HELDEN Magazine. "Als twaalfjarige jongen vroegen fans al om een handtekening en of ze met me op de foto mochten als ik na een wedstrijd met teamgenoten het veld afliep."

"Ik dacht: waarom willen ze mijn handtekening? Ik vond het maar raar", aldus Simons. "Als ik een wedstrijd had verloren, wilden fans ook op de foto, maar daar had ik dan natuurlijk geen zin in. Thuis zei mijn broer dan: Ik snap het Xa, maar die mensen rijden twee uur met de auto speciaal voor jou. Faustino had gelijk en hield mij met beide benen op de grond in het voetbalgekke Spanje."

Paris Saint-Germain
Toen Simons dertien was, verhuisde broer Faustino naar de Verenigde Staten. Het was een zware tijd, erkent de middenvelder. "Ik miste hem zo erg, en wilde de volgende stap in mijn carrière alleen nemen met het hele gezin: dus met mijn moeder, broer en zusje erbij. Ik vroeg Faustino of hij daar open voor stond. Hij besloot om met ons mee te gaan naar Parijs, kwam voor mij na bijna drie jaar terug uit Amerika." In 2019 verruilde Simons Barcelona voor Paris Saint-Germain, om na drie seizoenen te tekenen bij PSV.