'Benfica en Schmidt geven niet op en keren terug bij Feyenoord'

'Benfica en Schmidt geven niet op en keren terug bij Feyenoord'

31-03-2023 08:56 Laatste update: 10:15
89

Feyenoord moet na dit seizoen serieus rekening houden met een vertrek van Orkun Kökcü. Het Benfica van coach Roger Schmidt zit nog altijd achter de 22-jarige aanvoerder van de Rotterdammers aan, meldt 1908.nl.

Kökcü was in januari al een serieuze kandidaat om de overstap te maken naar de Portugese topclub. Enzo Fernández vertrok echter pas op het allerlaatste moment naar Chelsea, waardoor Feyenoord niet meer mee wilde werken aan een transfer. Volgens 1908.nl ziet Benfica in Kökcü desondanks nog altijd de ideale opvolger van de Argentijnse wereldkampioen, die liefst 120 miljoen euro opleverde.

Vooral Schmidt maakt zich in Lissabon sterk voor de komst van Kökcü. De voormalig PSV-trainer wil zijn selectie koste wat kost versterken met de Turkse international. Feyenoord zit wel hoog in de boom: tegen het einde van de winterse transferperiode vroegen de Rotterdammers veertig miljoen euro. Deze zomer lijkt Kökcü niet veel minder te hoeven opleveren doordat hij nog tot medio 2025 vastligt. Benfica krijgt wel geduchte concurrentie. Ook één absolute topclub uit de Premier League aast op Kökcü, die in 35 officiële duels goed was voor twaalf doelpunten en drie assists.

Wieffer
Mogelijk moet Arne Slot ook vrezen voor het vertrek van een tweede steunpilaar op het middenveld. Mats Wieffer wordt in verband gebracht met SS Lazio en volgens 1908.nl zouden de Italiaanse geruchten weleens kunnen kloppen. De kersvers Oranje-international mag 'zeker niet voor onder de twaalf miljoen euro' weg. Romeinse scouts zaten al meermaals op de tribune, maar de Serie A-club werd nog niet concreet.