'Van der Sar komt steeds verder onder druk te staan in organisatie Ajax'

'Van der Sar komt steeds verder onder druk te staan in organisatie Ajax'

2 april - 09:48
104

Edwin van der Sar komt steeds verder onder druk te staan in de organisatie van Ajax, maar een vertrek van de algemeen directeur is nu niet aan de orde. Wel zal zijn functioneren op een nader moment door de raad van commissarissen worden geanalyseerd en beoordeeld.

Dat meldt Het Parool. Voor de Amsterdammers zou een vertrek van de baas van de NV nu bijzonder ongelegen komen, stelt de krant. Onder meer de aanstelling van een nieuwe technisch directeur lijkt voor rekening van Van der Sar te komen. Daarnaast buigt de oud-doelman zich samen met Klaas-Jan Huntelaar over de compositie van de selectie voor volgend seizoen, hoewel hij meermaals heeft gezegd de technische kant niet te ambiëren.

Volgens Het Parool valt een duidelijke lijn niet te ontdekken in het beleid van Van der Sar. Dat lijkt ook zijn weerslag te hebben op het veld. Het verhaal dat Ajax op dit moment aan zijn huidige en toekomstige spelers te vertellen heeft, wordt 'onsamenhangend' genoemd. 'Na het vertrek van Overmars en trainer Erik ten Hag is een vacuüm ontstaan waarin een helder plan, samenwerking en communicatie ontbraken bij Van der Sar, Huntelaar, Hamstra en Schreuder.'

Die laatste werd inmiddels opgevolgd door John Heitinga, maar die kreeg ook nog geen duidelijkheid voor het nieuwe seizoen. De Amsterdammers hopen eerst een technische commissaris en een technisch directeur aan te stellen. Voor die laatste functie is Sven Mislintat nu de topkandidaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie