Van Nistelrooij laakt Simons-spreekkoren: 'Laat hi-ha-hondenlul maar terugkomen'

Van Nistelrooij laakt Simons-spreekkoren: 'Laat hi-ha-hondenlul maar terugkomen'

07-04-2023 13:49 Laatste update: 14:10
186

Ruud van Nistelrooij heeft zich op de persconferentie van vrijdagmiddag uitgesproken over de misdragingen in de Nederlandse voetbalstadions van afgelopen week, zowel in Spakenburg als in De Kuip. De PSV-trainer onderstreept een diepgeworteld probleem.

"Het is natuurlijk niet iets dat deze week is begonnen, want er zijn al langer problemen”, aldus Van Nistelrooij, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Pep je eigen ploeg op als supporter, maak je team sterk. Fluit de ander maar zo hard mogelijk uit, geen enkel probleem. Maar we moeten wel de grenzen met elkaar bewaken. Zelf vond ik de tijd van hi-ha-hondenlul wel een mooie periode. Laat die maar terugkomen. Je hoeft toch niet bezig te zijn met aanstekers, het discrimineren en kwetsen van spelers?"

Dat laatste gebeurde afgelopen dinsdag bij Xavi Simons, die tijdens Spakenburg - PSV voor 'homo' werd uitgemaakt. "Dit soort dingen gebeurt omdat hij gewoon een geweldige speler is. Mensen proberen hem uit zijn spel te halen, maar Xavi is er ongevoelig voor. Ik heb het ook totaal niet met hem besproken, omdat het voor hem niks betekent. Hij is gewoon gefocust op zijn spel en doet dat het hele seizoen al op een geweldige manier."

Klaassen
Van Nistelrooij, die zaterdagavond met PSV tegenover Excelsior staat, had ook geen enkel goed woord over voor het incident in De Kuip van donderdagavond, waarbij Ajax-middenvelder Davy Klaassen werd geraakt door een aansteker. "Wij hebben als club ook iets meegemaakt waarbij de veiligheid van spelers in het geding was. De grens is heel duidelijk. De veiligheid van spelers mag nooit, maar dan ook nooit in het geding komen. Ook hier geldt, fluit de spelers maar uit. Je mag proberen iemand uit zijn spel te halen, maar de grenzen moeten we met z’n allen bewaken."