'Ajax moet Gravenberch en Kluivert terughalen en ga ook met Ziyech praten'

'Ajax moet Gravenberch en Kluivert terughalen en ga ook met Ziyech praten'

18-04-2023 09:28
243

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, keren Ryan Gravenberch, Justin Kluivert én Hakim Ziyech terug naar Ajax. Hij vindt dat de Amsterdamse club gas moet geven richting de zomer.

Ajax beleeft een moeizaam seizoen, ziet technisch manager Gerry Hamstra, hoofdscout Henk Veldmate en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali vertrekken en slaat een nieuwe weg in met technisch directeur Sven Mislintat en commissaris Jan van Halst. Zij krijgen een duidelijke opdracht mee van Van der Vaart: contact opnemen met oude bekenden om de selectie van een kwaliteitsinjectie te voorzien.

"Als ik Ajax was had ik Gravenberch en Kluivert teruggehaald", oppert Van der Vaart bij Rondo. De 109-voudig international ziet nóg een oud-Ajacied op de Europese velden die in aanmerking zou moeten komen voor een rentree in de Johan Cruijff Arena. "Ik zou ook met Ziyech gaan praten."

Ziyech is na een ijzersterk WK en een opleving in januari toch weer op een zijspoor beland bij Chelsea. Op de laatste dag van de winterse transferperiode werd hem een huurtransfer naar Paris Saint-Germain door de neus geboord. Kluivert maakt dit seizoen indruk bij Valencia, dat hem huurt van AS Roma. Voor Ryan Gravenberch is het klip en klaar dat hij na een jaar op de Bayern München-bank weer moet spelen.