'De rollen omgedraaid: FC Twente overweegt bod neer te leggen bij Feyenoord'

'De rollen omgedraaid: FC Twente overweegt bod neer te leggen bij Feyenoord'

20-04-2023 12:34
108

FC Twente is in de zoektocht naar een mogelijke vervanger van Vaclav Cerny uitgekomen bij Marouan Azarkan. Dat meldt 1908.nl. De 21-jarige vleugelaanvaller lijkt weinig toekomst te hebben bij Feyenoord.

Azarkan speelt dit seizoen op huurbasis bij stadgenoot Excelsior, waarvoor hij drie keer scoorde en zes assists gaf in 23 Eredivisie-duels. Een nieuwe kans bij Feyenoord lijkt er desondanks niet in te zitten, hoewel hij nog tot medio 2024 vastligt in De Kuip.

FC Twente lijkt daarvan te willen profiteren. De nieuwe trainer Joseph Oosting is gecharmeerd van Azarkan en ziet in hem een geschikte vervanger van Vaclav Cerny. De Tsjech heeft nog een contract tot de zomer van 2025 in Enschede, maar de kans is groot dat hij zijn vleugels wil uitslaan. "Ik weet dat er met mijn huidige prestaties interesse loskomt van andere clubs. Er speelt ook wel wat, weet ik van mijn zaakwaarnemer", zei hij eerder tegen Voetbal International.

Volgens 1908.nl is de kans daardoor vrij groot dat Feyenoord binnenkort een bod ontvangt van FC Twente. De clubs zijn geen onbekenden meer van elkaar wat betreft het voeren van onderhandelingen. Ramiz Zerrouki staat al enige tijd in de Rotterdamse belangstelling. Overigens wordt Azarkan ook gevolgd door Udinese en Toulouse.