Dallinga is een fenomeen, wanneer gaat jullie bondscoach hem oproepen?

"Dallinga is een fenomeen, wanneer gaat jullie bondscoach hem oproepen?"

03-05-2023 14:55
45

Thijs Dallinga heeft de Franse harten gestolen. De 22-jarige spits bekroonde zijn topseizoen met twee goals in de bekerfinale tegen Nantes (5-0). L'Équipe-verslaggever Hugues Sionis is sowieso te spreken over de Nederlanders van Toulouse.

"Waar zou Toulouse staan zonder de Nederlanders?", vraagt Sionis zich af in gesprek met Voetbal International. "Niet waar ze nu staan. Branco van den Boomen en Stijn Spierings hebben als complementair duo Toulouse naar de promotie geleid, dit seizoen hebben ze gezelschap gekregen van offensieve Hollanders als Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal (die voor Marokko uitkomt, red.)."

"Laat ik eerlijk zijn, toen ze kwamen vroegen we ons af wie dat waren. Ze hebben zelf geantwoord. Dallinga is een fenomeen. Wanneer gaat jullie bondscoach hem oproepen?", richt de Franse journalist zich tot Ronald Koeman.

Toulouse lijkt wel te maken te krijgen met de keerzijde van het succes. Feyenoord en PSV zouden Van den Boomen en Spierings op de korrel hebben, maar laatstgenoemde geniet ook interesse van clubs uit Spanje, Italië, Engeland en Turkije. "Het gaat om grote clubs", zegt zaakwaarnemer Ali Dursun. Dallinga en Aboukhlal lijken de club wel trouw te blijven.