'Newcastle wil transferrecord verbreken en klopt aan bij FC Barcelona'

'Newcastle wil transferrecord verbreken en klopt aan bij FC Barcelona'

3 mei om 16:01

Newcastle United overweegt komende zomer zijn transferrecord te verbreken. The Magpies hebben FC Barcelona-aanvaller Raphinha in het vizier en weten dat ze voor de Braziliaan de portemonnee moeten trekken.

Newcastle heeft al in Spanje geïnformeerd naar Raphinha. Het is onduidelijk welk bedrag Barcelona precies verlangt, maar de Engelse club is bereid om zo'n tachtig miljoen euro over te maken naar Catalonië, meldt Mundo Deportivo. Mits de transfer er daadwerkelijk komt, verbreekt Newcastle zijn transferrecord. Een jaar geleden werd er zeventig miljoen euro betaald voor Alexander Isak, die het record in bezit heeft.

Sinds de Saudische overname van Newcastle heeft de club grote financiële mogelijkheden. Barcelona is naar verluidt mee te werken aan de deal, om zodoende de boekhouding weer een beetje op orde te krijgen en nieuwe versterkingen te kunnen doen. Raphinha, die een Premier League-verleden heeft bij Leeds United, kwam vorig jaar voor een kleine zestig miljoen euro naar Barcelona. In 45 officiële optredens scoorde hij tien keer en was hij elfmaal aangever.