KNVB informeert: laatste drie minuten van gestaakt amateurduel worden uitgespeeld

KNVB informeert: laatste drie minuten van gestaakt amateurduel worden uitgespeeld

09-05-2023 16:40
23

Het gestaakte duel tussen Jong Volendam en VV IJsselmeervogels wordt op een nog te bepalen datum uitgespeeld. Dat laat de KNVB aan beide clubs weten. Hoewel er nog maar drie minuten gespeeld moeten worden, zijn die volgens de bond van belang voor de ontknoping van de competitie.

Het duel tussen de Volendamse beloften en IJsselmeervogels werd zaterdag in blessuretijd gestaakt bij een 3-3 stand, nadat er bekers op het veld waren gegooid. Vervolgens escaleerde het op de tribune, waar supporters van beide clubs de confrontatie zochten. 

Getuigen uit het IJsselmeervogels-kamp stellen dat een familielid van een Volendam-speler een beker op het veld gooide en vervolgens zelf met bier werd bekogeld. Aan de kant van Volendam wordt beweerd dat spelers racistisch werden bejegend. Welke straf de clubs staat te wachten, is nog onduidelijk. Wel zullen de resterende minuten uitgespeeld moeten worden. Dat gebeurt met elf Volendammers tegen tien spelers van IJsselmeervogels vanwege een rode kaart, klinkt het op de clubsite van FC Volendam.

Het duel van zaterdag was de eerste amateurwedstrijd van het seizoen die gestaakt werd. De belangen zijn groot doordat Volendam rechtstreekse degradatie uit de Tweede Divisie probeert te ontlopen, terwijl IJsselmeervogels moet vrezen voor play-offs om degradatie.