Blind senior ziet Daley niet terugkeren bij Ajax: 'Maar zeg nooit nooit'

Blind senior ziet Daley niet terugkeren bij Ajax: 'Maar zeg nooit nooit'

12-05-2023 23:31 Laatste update: 13-05-2023 00:03
75

Een terugkeer van Daley Blind naar Ajax is momenteel niet aan de orde. Dat heeft vader Danny Blind vrijdagavond laten weten in De Aftrap. Vrijdagochtend maakte De Telegraaf bekend dat Klaas-Jan Huntelaar, die deel uitmaakt van de technische hart in Amsterdam, de verdediger zou hebben gepolst. 

Huntelaar zou contact hebben gelegd met Blind, wiens contract bij Bayern München komende zomer afloopt. Ook Royal Antwerp zou interesse hebben in de 101-voudig international, en met Blind senior gesproken hebben over een eventuele overstap van zijn zoon naar België. Volgens De Telegraaf wordt het aanbod 'serieus overwogen'.

Diezelfde Blind senior was vrijdagavond te gast in een uitzending van De Aftrap, van NH Nieuws. "Er zijn wat mogelijkheden, dus die zijn we aan het bekijken", liet hij daar weten over de toekomst van zijn zoon, die waarschijnlijk niet in Amsterdam ligt. "Dat is op dit moment niet aan de orde, maar zeg nooit nooit in het voetbal."

Pijnlijk afscheid
Iets daarvoor ging het over het afscheid van Blind bij Ajax, iets wat hem veel pijn deed. "Hij was daar heel erg geëmotioneerd onder. Hij keerde vijf jaar geleden terug naar Ajax met het idee om hier af te sluiten, maar er zijn dingen gepasseerd die Ajax heel anders had moeten aanvliegen. Dat hebben ze achteraf ook beaamd." 

In het laatste gesprek tussen club en speler, brak hij. "Daar zat toen Maurits Hendriks bij, met Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra. Kijk, ik ben Ajacied geworden. Ik ben op mijn 24e bij Ajax gekomen, heb er dertien jaar gevoetbald en 25 jaar gewerkt. Maar hij is echt Amsterdammer en opgegroeid met Ajax. Voor hem was de cirkel rond, en dat is nu anders."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!