Ajax, PSV en AZ-target Mbuyamba: 'De vraag is of een overstap goed voor mij is'

Ajax, PSV en AZ-target Mbuyamba: 'De vraag is of een overstap goed voor mij is'

16-05-2023 08:45 Laatste update: 09:50
41

Xavier Mbuyamba heeft kort gereageerd op de vermeende interesse van Ajax, PSV en AZ. De verdediger van FC Volendam vraagt zich hardop af of een overstap voor hem op dit moment wel de juiste keuze is. 

De 21-jarige Mbuyamba maakt dit seizoen veel indruk bij Volendam, dat na de winterstop in uitstekende vorm verkeert. Afgelopen weekend was de centrale verdediger nog twee keer trefzeker tegen Sparta. Een dag later wist transferexpert Fabrizio Romano te melden dat Ajax, PSV en AZ hem in de gaten houden.

"Mijn zaakwaarnemer is in Nederland en binnenkort bespreken we wat er allemaal speelt", aldus Mbuyamba in gesprek met De Telegraaf. "Maar de belangrijkste vraag is of een overstap goed voor mij is.  Als dat niet zo is, dan blijf ik. Ik heb gezegd dat ik maximaal twee jaar bij FC Volendam blijf en dit is het eerste seizoen."

Mbuyamba, die vorig jaar transfervrij overkwam uit de jeugd van Chelsea, is blij met zijn debuutseizoen in de Eredivisie. "Dit was mijn eerste jaar in het mannenvoetbal. Ik heb alles gespeeld, laten zien dat ik goed mee kan komen en ben fit gebleven. Dat is top. Over mijn prestatie kan ik niet klagen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!