Oranje-sollicitatie van 'laatbloeier': 'Eerlijk gezegd denk ik dat 't mogelijk is'

Oranje-sollicitatie van 'laatbloeier': 'Eerlijk gezegd denk ik dat 't mogelijk is'

16-05-2023 11:47 Laatste update: 23:05
21

Als het aan Zian Flemming, komt bondscoach Ronald Koeman binnenkort een keer kijken bij Millwall. De oud-speler van Ajax, PEC Zwolle, NEC en Fortuna Sittard maakt in zijn eerste Championship-seizoen grote indruk.

Millwall eindigde - mede dankzij Bermondsey Bergkamp - hoog in het Championship. Het zorgt voor een flinke dosis zelfvertrouwen bij Flemming, van wie Sjors Ultee onlangs zei dat het hem niet zou verbazen als de Amsterdammer ooit Oranje haalt.

"Eerlijk gezegd denk ik zelf ook dat het mogelijk is", zegt Flemming tegen ELF Voetbal. "Meestal bereikt een voetballer zijn top op 26-jarige leeftijd, maar die van mij zal later komen. Ik ben een laatbloeier. Het zegt wel iets over de indruk die ik op Sjors heb achtergelaten in die twee seizoenen bij Fortuna."

Flemming verliet Fortuna Sittard vorig jaar voor Millwall, dat een slordige tweeënhalf miljoen euro betaalde. De teller staat dit seizoen op vijftien goals in 43 competitiewedstrijden. In twee seizoenen Fortuna was hij ook al 24 keer trefzeker.