'Bekerwinnaar Toulouse wil Nederlandse enclave uitbreiden met Heerenveen-speler'

'Bekerwinnaar Toulouse wil Nederlandse enclave uitbreiden met Heerenveen-speler'

18-05-2023 12:29
28

Thom Haye heeft zichzelf in de kijker gespeeld bij de Franse bekerwinnaar Toulouse. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De middenvelder van SC Heerenveen blijkt namelijk Europees uit te blinken qua data.

Toulouse heeft zich nog niet officieel gemeld in Heerenveen en het is de vraag of ze op tijd komen. Ook Sunderland zou namelijk de middenvelder volgen. De Engelse club miste promotie naar de Premier League, omdat er in de play-offs werd verloren van Luton Town. Bij Toulouse geven Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal de selectie al een Nederlands tintje. 

Haye zou bij Toulouse op de radar zijn verschenen, omdat hij volgens de data één van de beste lange passers van Europa is. De Franse club scout erg veel via statistieken en dataprogramma’s, waardoor ze zagen dat Haye een aanwinst voor de ploeg zou kunnen zijn. De 28-jarige Amsterdammer heeft nog een contract tot de zomer van 2024 in Friesland. Hij speelde van 2018 tot 2019 één jaar in het buitenland, bij het Italiaanse Lecce.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!