'PSV maakt haast en gaat mes zetten in technische staf en spelersgroep'

'PSV maakt haast en gaat mes zetten in technische staf en spelersgroep'

21 mei - 07:19
138

PSV gaat komende zomer veranderingen doorvoeren in de spelersgroep en de technische staf. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Het is nog de vraag of Fred Rutten, de rechterhand van Ruud van Nistelrooij, bij de club blijft.

De Telegraaf pakte uit met het nieuws dat de relatie tussen Ruud van Nistelrooij en zijn assistenten 'beneden het vriespunt' is. Ook het ED spreekt van 'aantal fricties' in de technische staf en met name aan het begin van dit kalenderjaar was er 'gedoe'. Vooral de Spanjaard Javier Rabanal maakte zich niet altijd geliefd bij andere stafleden. Hij neemt daarom al enige tijd niet meer op de bank plaats tijdens wedstrijden.

De regionale krant stelt dat de boel nooit onwerkbaar werd, maar er gaan na dit seizoen wel dingen veranderen. André Ooijer kondigde zijn vertrek al aan en Rabanal lijkt geen prominente rol meer te krijgen. Over de toekomst van Rutten is nog geen duidelijkheid. Van Nistelrooij hoopt wel dat hij blijft. 'Helder is dat Rutten bij PSV in alles Champions League-niveau of potentie richting dat niveau wil zien. Dat heeft hij bij zijn aanstelling al aangegeven en volgens betrokkenen dit seizoen niet overal waargenomen. Duidelijk is verder dat het vakmanschap van Rutten binnen PSV honderd procent wordt onderschreven', klinkt het.

Pepi
Niet alleen de staf, ook de spelersgroep gaat enigszins op de schop. Het ED meldt dat de eerste transfers al snel worden verwacht, zodra het ticket voor de voorrondes van de Champions League een feit is. Onder anderen Ricardo Pepi hoopt dat PSV en FC Augsburg snel tot een akkoord komen. De Amerikaanse spits wil op 3 juli aansluiten tijdens de start van de voorbereiding. De eerste gesprekken tussen de Eindhovenaren en Pepi vonden al plaats.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s