FC Twente reageert eindelijk op contractvoorstel: 'Ik vind het vooral erg traag'

FC Twente reageert eindelijk op contractvoorstel: 'Ik vind het vooral erg traag'

21-05-2023 21:29 Laatste update: 21:32
16

Gijs Smal heeft zich in de kijker gespeeld bij FC Twente. De vraag is nu hoe het na het Eredivisie-seizoen verder gaat met de verdediger. De club uit Enschede wil het contract van de uitblinker openbreken en verlengen, maar beide partijen zitten ver van elkaar af.

"Ik heb in februari een tegenvoorstel gedaan op de aanbieding van Twente en daar heb ik de afgelopen week een reactie op gehad", vertelt Smal aan TC/Tubantia. "Wat ik er van vond? Ik vind het vooral erg traag. We zullen wel zien wat er uitkomt."

Smal weet nog niet hoe zijn toekomst eruit zal zien. "Ik vind Twente een heel mooie club en heb het heel erg naar de zin, maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen en het maximale uit mijn loopbaan halen. Ik heb nu nog geen idee wat nabije toekomst gaan brengen. Daarvoor ben je van veel factoren afhankelijk."

De 25-jarige Smal wordt met name aan Borussia Mönchengladbach gelinkt. De Duitse club is op zoek naar een verdediger. Smal heeft echter ook aanvallende kwaliteiten. Zo is hij pas de vijfde verdediger ooit met tien assists of meer in de Eredivisie.