Timber spreekt zich uit: 'Oprecht, ik ben het gewoon zat... Onvolwassen mensen'

Timber spreekt zich uit: 'Oprecht, ik ben het gewoon zat... Onvolwassen mensen'

23-05-2023 11:37 Laatste update: 11:42
174

Jurriën Timber heeft zich fel uitgesproken tegen wangedrag van supporters in het voetbal. De Ajax-verdediger is spreekkoren in voetbalstadions 'zat' en stelt dat zijn familie eronder lijdt.

Timber is te gast bij Het Ziggo Sport-programma Rondo, waar Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior, die afgelopen weekend racistisch bejegend werd, onderwerp van gesprek is. "Het is groter dan dit. Dit is iets voor de maatschappij", stelt de Oranje-international. Met Ajax heeft Timber meegemaakt dat Brian Brobbey bij FC Utrecht racistisch begejend werd, terwijl wangedrag van andere aard in vrijwel ieder stadion voorkomt.

"Oprecht, ik ben het gewoon zat. Onvolwassen mensen...", zegt hij. "Als ik van mijn moeder, die in het stadion zit, hoor wat mensen zeggen als spelers bijvoorbeeld de bal verliezen... Houd het even leuk." Timber bevestigt dat zijn familie gebukt gaat onder de spreekkoren. "Mijn moeder heeft er soms echt last van. Zij spreekt mensen er soms echt op aan. Ze probeert het weg te houden bij ons (Jurriën en Quinten Timber, red.), maar ik weet dat het gebeurt in het stadion. Sommige fans zijn respectloos."