'Volstrekt onacceptabel voor Van Nistelrooij dat men onbetrouwbaar is geweest'

'Volstrekt onacceptabel voor Van Nistelrooij dat men onbetrouwbaar is geweest'

24-05-2023 13:36 Laatste update: 13:41
162

Ruud van Nistelrooij stopt als trainer van PSV vanwege het verhaal dat naar buiten is gekomen dat spelers zich hadden beklaagd over zijn functioneren, meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens betrokkenen was de situatie die ontstond onwerkbaar geworden en werd het getypeerd als 'PSV-onwaardig'. 

Het ED schrijft dat er dinsdagavond laat en woensdagochtend overleg is geweest binnen de club. Het feit dat gevoelige informatie binnen de club bij De Telegraaf was beland, die als eerste verslag deed van de onrust binnen PSV, werd door Van Nistelrooij zeer hoog opgenomen. 'Dat een of meerdere mensen onbetrouwbaar zijn geweest, was voor hem volstrekt onacceptabel', aldus de krant. Spelers zouden bij de directie hebben geklaagd over de trainer.

Na het duel met AZ, waar Fred Rutten als interim-trainer aan het roer staat, wordt verder gesproken over de situatie in Eindhoven. Bij een derde plek zal het seizoen als mislukt worden beschouwd, bij een tweede plek is het seizoen nog enigszins geslaagd. 

Vanwege het overleg binnen de club miste de directie van PSV onder meer de finale van de Premier League International Cup, die Jong PSV op dinsdag wist te winnen. Van Nistelrooij was vorig seizoen nog trainer van die ploeg.