Het Parool: Ajax-commissarissen krijgen tóch tientallen duizenden euro's

Het Parool: Ajax-commissarissen krijgen tóch tientallen duizenden euro's

25 mei - 11:22
97

De bestuursraad van Ajax stapt op, maar het beloningssysteem voor de raad van commissarissen zal er toch komen. Op de aandeelhoudersvergadering van aanstaande vrijdag worden de plannen bekrachtigd, meldt Het Parool op basis van ingewijden.

De bestuursraad van Ajax houdt het voor gezien vanwege een gebrek aan vertrouwen, die tot stand is gekomen door een opstand onder de 800 leden. Het overgrote deel, waaronder Sjaak Swart en Keje Molenaar, is mordicus tegen het voorstel om de commissarissen voortaan te gaan betalen.

Maar de commissarissen, die tot nu toe vrijwillig hun werk deden, geven volgens Het Parool geen gehoor aan de protesten en zullen binnenkort 25.000 euro per jaar gaan verdienen. President-commissaris Pier Eringa krijgt daarbij een toeslag van 10.000 euro, 'voetbalcommissaris' Jan van Halst krijgt 20.000 euro boven op het basisbedrag.

Toch zou het vertrek van de bestuursraad door de achterban worden gezien als het begin van een revolutie. De supporters en Ajax-leden zouden graag meer mensen met Ajax-DNA in het bestuur willen hebben.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie