Noppert maakt langverwachte rentree bij Heerenveen: Ik heb niet getwijfeld

Noppert maakt langverwachte rentree bij Heerenveen: "Ik heb niet getwijfeld"

26-05-2023 15:50
15

Andries Noppert maakt zondag na vier maanden blessureleed zijn rentree onder de lat bij sc Heerenveen. Trainer Kees van Wonderen is blij met de doelman, die eindelijk weer pijnvrij is.

Noppert heeft een goede trainingsweek achter de rug en is volledig hersteld van de liesblessure, die hem maandenlang aan de kant hield. Uitgerekend tegen zijn oude club Go Ahead Eagles maakt de WK-keeper van Oranje zijn rentree. Hij verwijst Xavier Mous naar de bank.

"Andries gaat keepen. Dat is mooi nieuws", verklaart Van Wonderen op de clubsite. "Deze wedstrijd was voor hem een stip aan de horizon. Hij wil heel graag en denkt dat 'ie er klaar voor is."

Voor Mous is de langverwachte terugkeer van Noppert minder goed nieuws. "Hij vindt het jammer, maar ik heb niet getwijfeld", aldus Van Wonderen. "Andries is met zijn kwaliteiten een meerwaarde. Het is leuk voor hem, maar ook voor de fans."

Heerenveen hoopt zich zondag in de laatste speelronde te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Een punt is waarschijnlijk genoeg om RKC Waalwijk op de negende plaats te houden. FC Twente, Sparta Rotterdam en FC Utrecht hebben zich al gekwalificeerd.