'Ik kan me voorstellen dat Van Nistelrooij dan zegt: ik stop er per direct mee'

'Ik kan me voorstellen dat Van Nistelrooij dan zegt: ik stop er per direct mee'

27 mei - 07:25 Laatste update: 07:25
55

Het geruchtmakende vertrek van Ruud van Nistelrooij heeft Gertjan Verbeek verbaasd. Dat laat de oud-trainer van onder meer Feyenoord, sc Heerenveen, Heracles Almelo en FC Twente weten in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

Verbeek zag het vertrek van Van Nistelrooij ergens wel aankomen, maar is verrast door de timing. "Ik had niet verwacht dat de bom zou barsten in de week van de laatste competitiewedstrijd. Wel had ik al twijfels of Ruud aan het nieuwe seizoen zou beginnen", zegt Verbeek in #DoneDeal.

"Het is duidelijk dat hij en PSV qua ideeën en visie niet op lijn zitten", gaat hij verder. "Het is dan ook een nadeel dat er een technisch directeur zit (Earnest Stewart, red.), die opeens om de hoek komt kijken. Van Nistelrooij is overgehaald door zijn voorganger John de Jong, en Marcel Brands. Stewart heeft zijn eigen ideeën en voorkeuren. Dat strookt dan niet met de ideeen die Ruud heeft. Het is allemaal heel vervelend."

Tekst gaat verder onder de podcast

Van Nistelrooij voelde geen vertrouwen meer en besloot zijn biezen te pakken. Verbeek: "Hij werd van twee kanten aangevallen (spelers en assistenten, red.) en zat niet op één lijn met de directie. Een aantal spelers was aan het muiten. Dan kan ik me voorstellen dat je zegt: ik stop er per direct mee. Dan heeft het geen zin om een dag langer door te gaan."

Verbeek is ervaringsdeskundige. "Jazeker, bij twee clubs heb ik ook te maken gehad met muitende spelers. Of eigenlijk drie. Feyenoord, FC Twente en ook bij mijn laatste club Almere City. Spelers hadden andere ideeën over de invulling van het vak, hoe er getraind moest worden en hoe er gevoetbald moest worden. Als je niet op één lijn zit, wordt het heel lastig om je staande te houden."

Verbeek vindt dat iedereen bij PSV in de spiegel moet kijken. "Er zit toch iets in de club en de clubcultuur van PSV, wat niet juist is op dit moment. Als het niet rustig is in de club, dan wordt het heel lastig om topprestaties te leveren."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!