Update over Nouri: 'Alles is naar omstandigheden goed'

Update over Nouri: 'Alles is naar omstandigheden goed'

27-05-2023 08:15
120

Abdelhak Nouri maakt het naar omstandigheden goed. Dat heeft Khalid Kasem, advocaat en schrijver van het boek Nouri: een onvervulde droom, vrijdagavond laten weten in een update bij het Ziggo Sport-programma Voetbal Café

Nouri kreeg in 2017 een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen. Daarbij liep hij blijvende hersenschade op. "Alles is naar omstandigheden goed zeggen we altijd. Hij heeft een hele lage staat van bewustzijn, maar hij is erbij", vertelt Kasem. 

"Hij heeft een hele lichte vorm van communicatie", vervolgt hij. "Hij zal niet spreken, maar af en toe zie je een lach. Of hij beweegt met zijn wenkbrauwen. Dan zie je of hij iets wil of niet wil. Dus er is een lichte vorm van communicatie, maar het is natuurlijk bij lange na niet de Appie die het ooit geweest is. Er is ook geen perspectief op dat het zich significant zal verbeteren."

Ondanks de trieste omstandigheden is de situatie verder stabiel. "Maar het is een gezonde jongen. Zijn hart werkt goed. Als je de Appie zag in het begin toen het net gebeurd was en de Appie de je nu ziet, dan heeft hij al zoveel meer stappen gemaakt dan de artsen ooit voorspeld hebben", besluit de schrijver het emotionele onderwerp.