VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

01-06-2023 17:00
33

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie waren de beste centrale verdedigers? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Quilindschy Hartman (Feyenoord)
Het verhaal is bekend: Hartman stond aan het begin van het seizoen op het punt om op huurbasis naar Excelsior te verkassen, maar Arne Slot stak daar uiteindelijk een stokje voor. Dat bleek een gouden greep: de jeugdinternational groeide razendsnel uit tot de eerste linksback van Feyenoord. In Rotterdam heeft niemand het meer over Tyrell Malacia.

Milos Kerkez (AZ)
In Alkmaar zullen ze zelfs even raar opkijken als ze de naam van Owen Wijndal horen. Kerkez heeft het vertrek van de Oranje-international niet alleen opgevangen, hij staat symbool voor het sterke seizoen dat de Alkmaarders achter de rug hebben. Kerkez beschikt over drive, werkt altijd hard en draagt zo zijn steentje bij in aanvallend én verdedigend opzicht.

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
Op persoonlijk vlak heeft de aanvoerder van de Eagles een lastig jaar achter de rug, met onder meer het verlies van zijn vader. Toch was hij binnen en buiten de lijnen van onschatbare waarde voor Go Ahead. Niet voor niets werd zijn contractverlenging in de Adelaarshorst met gejuich ontvangen.

Mica Pinto (Sparta Rotterdam)
Wat zullen ze er op Het Kasteel van balen dat Pinto deze zomer transfervrij de deur uit wandelt. De linkspoot was altijd al een stabiele factor in de achterhoede van Sparta, maar dit seizoen heeft hij de volgende stap kunnen zetten in zijn ontwikkeling. Dat leverde onder meer een aantal prachtige goals op.

Gijs Smal (FC Twente)
"Ik denk dat Smal echt wel bij Ajax of veel andere buitenlandse clubs past", zei Marciano Vink recent. Smal was dit seizoen één van de smaakmakers bij Twente, ondanks dat hij niet enorm in de schijnwerpers stond. De back beschikt over een fijne techniek en was goed voor maar liefst tien assists in competitieverband.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Doelman
Rechtsback
Centrale verdedigers

No Poll