VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controlerende middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controlerende middenvelders

2 juni 2023 om 09:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie waren de beste controlerende middenvelders? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Edson Álvarez (Ajax)
Wist zich in het mislukte seizoen van Ajax als een van de weinigen aan de malaise te onttrekken. De Mexicaanse controleur haalde in het merendeel van de wedstrijden een goed niveau. Niet voor niets is Borussia Dortmund zeer concreet.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Jordy Clasie (AZ)
Clasie is in Alkmaar het cement tussen de stenen. Zolang hij niet opvalt, speelt hij een goede wedstrijd. Dat gebeurde het afgelopen seizoen bijna iedere wedstrijd. Wie een wedstrijd op Clasie let, zal het zien: bijna altijd de juiste keuze aan de bal, zelden balverlies en een ware balveroveraar.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Over Kökcü is veel gezegd. De Feyenoord-aanvoerder benadrukt dat Arne Slot aan de wieg staat van zijn ontwikkeling. Kökcü is een leider geworden, die negentig minuten in staat is om zowel aan te vallen als ook te verdedigen. Met acht goals overlegt de controleur prima statistieken.

Tijjani Reijnders (AZ)
De partner van Clasie op het AZ-middenveld. Op zijn 24ste beleefde hij zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie en mag hij zich later deze maand melden in Zeist, waar Oranje zich gaat voorbereiden op de Final Four van de Nations League. De ultieme beloning voor een uitstekend seizoen.

Ibrahim Sangaré (PSV)
De Ivoriaan heeft betere seizoenen doorgemaakt bij PSV. Toch was Sangaré een belangrijke schakel in het elftal van Ruud van Nistelrooij. De balansbewaker zorgde er met zijn fysiek en verdedigende kwaliteiten voor dat de voor PSV-begrippen matige defensie minder vaak in de problemen kwam.

Joey Veerman (PSV)
Kende een stroeve start van het kalenderjaar, maar toonde na het heroveren van zijn basisplaats zijn kwaliteiten. Veerman vormde samen met Xavi Simons een gevaarlijk koppel in Eindhoven. Ronald Koeman onderkent de kwaliteiten van de spelmaker en heeft hem geselecteerd voor de Final Four van de Nations League.

Mats Wieffer (Feyenoord)
Wie begin dit seizoen had gezegd dat Wieffer in dit rijtje zou staan, was waarschijnlijk voor gek verklaard. De middenvelder kreeg na de winterstop - mede door blessureleed bij Feyenoord - een basisplaats en stond deze niet meer af. Een jaar nadat hij met Excelsior promotie naar de Eredivisie misliep, is hij een landstitel en een interlanddebuut rijker.

Ramiz Zerrouki (FC Twente)
Het leek er in de winter sterk op dat Zerrouki in de tweede seizoenshelft het shirt van Feyenoord zou dragen. FC Twente hield zijn poot stijf en wist de controleur binnenboord te houden. In tegenstelling tot sommige andere Eredivisie-spelers besloot Zerrouki niet te muiten en bleef hij zich voor de volle honderd procent inzetten voor Twente. Dat deed hij met verve. Uiteindelijk heeft hij zijn transfer naar Feyenoord toch te pakken.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Doelman
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback