Duitsland verslaat Frankrijk en wint voor Oranje belabberd verlopen EK Onder-17

Duitsland verslaat Frankrijk en wint voor Oranje belabberd verlopen EK Onder-17

02-06-2023 22:52
15

Duitsland is de winnaar van het EK Onder-17. De finale tegen Frankrijk eindigde in 0-0, waarna direct daarna strafschoppen werden genomen. De Duitsers trokken uiteindelijk aan het langste eind, waarmee het voor de vierde keer in de geschiedenis de EK-titel in de wacht sleepte. 

Voor aanvang van het duel maakten de spelers van zowel Frankrijk als Duitsland een statement tegen geweld op het voetbalveld. Reden daarvoor is het gewelddadige incident van afgelopen weekend tijdens een jeugdtoernooi in Duitsland, waarbij een vijftienjarige jongen om het leven kwam. 'Samen tegen geweld', zo luidde de tekst op het spandoek. 

In de reguliere negentig minuten werd er niet gescoord. Omdat er op het EK geen verlenging wordt gespeeld, werd er direct overgegaan tot strafschoppen. Duitsland miste de eerste penalty nog, maar ging er uiteindelijk wel met de titel vandoor. 

Voor Oranje draaide het toernooi uit op een deceptie. De ploeg van bondscoach Pieter Schrassert Bert eindigde met één punt laatste in de poule met Engeland, Zwitserland en Kroatië.