FC Transfervrij: deze twaalf (top)spelers zoeken nog een nieuwe club

FC Transfervrij: deze twaalf (top)spelers zoeken nog een nieuwe club

14-06-2023 17:30
53

Het seizoen is nu echt ten einde voor de Europese clubs en van de spelers met een aflopend contract is afscheid genomen. Van veel van die spelers is echter nog niet duidelijk waar hun toekomst ligt. VoetbalPrimeur maakt een FC Transfervrij met bekende spelers die deze zomer gratis zijn op te halen.

Luka Modric (Real Madrid)
Eigenlijk twijfelde niemand eraan dat Luka Modric zijn contract bij Real Madrid zou verlengen. De laatste dagen lijkt er echter een kink in de kabel te zijn gekomen. De inmiddels 37-jarige Kroaat heeft een astronomisch voorstel uit Saudi-Arabië op zak. Bovendien haalde de Koninklijke met Jude Bellingham nog een topmiddenvelder. Daardoor zijn er toch wat vraagtekens rond de Ballon d'Or-winnaar van 2018.

Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)
Marcus Thuram is vermoedelijk één van de meest begeerde spelers op de transfervrije markt. De fysiek sterke aanvaller trekt de deur achter zich dicht bij Borussia Mönchengladbach, waarvoor hij dit seizoen zestien keer scoorde en zeven assists gaf. Veel clubs worden gelinkt aan de Franse international, de zoon van oud-international Lilian Thuram, maar AC Milan en Paris Saint-Germain leiden de dans.

Adrién Rabiot (Juventus)
De grote clubs die deze zomer in de markt zijn voor een middenvelder zullen ongetwijfeld aan Rabiot denken. De Fransman is bij Juventus een gewaardeerde kracht, maar vertrekt wel uit Turijn. Het Manchester United van Erik ten Hag zou – net als vorige zomer - in de markt zijn voor de 36-voudig international. Dat betekent wel weer moeizame onderhandelingen met moeder Veronique.

Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt)
Daichi Kamada was dit seizoen op schot voor Eintracht Frankfurt met zestien goals in 47 optredens. De 26-jarige Japanse middenvelder gaat dit verzilveren met een lucratieve overstap. AC Milan is al enige tijd serieus, maar de laatste puntjes moeten nog op de i worden gezet. Een club als Borussia Dortmund, dat ook in de markt lijkt te zijn, zou de behendige en technische Kamada nog binnen kunnen hengelen.

Wilfried Zaha (Crystal Palace)
Al jaren wordt Wilfried Zaha gelinkt aan een miljoenentransfer, maar deze zomer moet het er dan eindelijk van komen. De vleugelaanvaller ontving zéér lucratieve voorstellen uit Saudi-Arabië, maar blijft het liefst in Europa. De laatste dagen zou Paris Saint-Germain concreet zijn geworden voor de international van Ivoorkust, die op een kort uitstapje naar Manchester United na al zijn hele carrière voor Crystal Palace speelt.

Ilkay Gündogan (Manchester City)
Bij Manchester City willen ze Ilkay Gündogan dolgraag behouden. De Duitse middenvelder is niet voor niets aanvoerder en basisspeler in de sterrenformatie van Pep Guardiola, die dit seizoen de treble won. Arsenal, Paris Saint-Germain en Saudische clubs worden genoemd, maar vooral FC Barcelona lijkt hoop te mogen koesteren. De Catalanen zijn al enige tijd in gesprek met de entourage van Gündogan.

Roberto Firmino (Liverpool)
De Liverpool-fans zullen hem voor altijd op handen dragen, maar Roberto Firmino zwaait na acht seizoenen toch echt af op Anfield. De begenadigde Braziliaan vormde bij The Reds jarenlang een sterrentrio met Mohamed Salah en Sadio Mané. Inmiddels is onder meer Cody Gakpo hem voorbij gestreefd. Firmino zou – hoe kan het ook anders – in Saudi-Arabië aan de slag kunnen, maar verder is het nog stil rond zijn toekomst.

David de Gea (Manchester United)
Een contractverlenging van David de Gea ligt al enige tijd op de plank bij Manchester United, maar een klap werd nog niet gegeven op de deal. Op Old Trafford zouden toch wat twijfels zijn over de Spanjaard, die een vorstelijk salaris ontvangt. The Mancunians worden niet voor niets met meerdere keepers in verband gebracht. Het roept de vraag op wat er met De Gea gaat gebeuren.

Ángel di María (Juventus)
Ángel di María speelde slechts één seizoen voor Juventus, nadat hij werd opgepikt bij Paris Saint-Germain. De 35-jarige Argentijnse wereldkampioen vertrekt ondanks een moeizaam jaar voor de Oude Dame met opgeheven hoofd na 26 Serie A-optredens, waarin hij vier keer scoorde en vier assists gaf. Mogelijk speelt Di María straks samen met Orkun Kökcü, want Benfica droomt van zijn terugkeer. Inter Miami FC hoopt hem te herenigen met Lionel Messi.

Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers)
De Spaanse krachtpatser Adama Traoré groeide de laatste jaren uit tot een bekend gezicht bij Wolverhampton Wanderers, waar hij de rechterflank bestreek. Tussendoor maakte hij nog een uitstapje naar FC Barcelona en nu lonkt een definitieve terugkeer naar La Liga. De achtvoudig international, die dit seizoen voornamelijk invaller was, heeft een voorstel van Real Betis op zak.

Nederlanders
Stefan de Vrij (Internazionale)
Het is nog niet duidelijk waar Stefan de Vrij komend seizoen speelt. De ex-Feyenoorder was jarenlang een vaste waarde bij Internazionale en werd in 2020 nog uitgeroepen tot beste verdediger van de Serie A. Dit seizoen verdween hij uit de basis en riep Ronald Koeman hem niet op voor de Nations League-eindronde. De 31-jarige verdediger is wel in gesprek met de verliezend Champions League-finalist over een nieuw contract, maar hij kan voor veel clubs een buitenkansje zijn.

Joël Veltman (Brighton & Hove Albion)
Sinds hij in 2020 overkwam van Ajax groeide Joël Veltman uit tot een gewaardeerde kracht bij Brighton & Hove Albion. The Seagulls willen graag met hem verlengen, zijn ook hoopvol over een langer verblijf, maar in de wandelgangen wordt de Nederlandse verdediger gelinkt aan AS Roma en vooral Europa League-winnaar Sevilla. Veltman gaf al wel aan dat een terugkeer naar de Amsterdammers en de Eredivisie nu geen optie is.

Andere spelers met aflopende contracten
Naast bovengenoemde namen zijn er nog veel meer spelers die een aflopend contract hebben. Zij staan echter op het punt om een nieuwe verbintenis te tekenen, zoals Toni Kroos bij Real Madrid en Reiss Nelson bij Arsenal, óf ronden spoedig een transfer af. Zo zijn Milan Skriniar (Inter) en Marco Asensio (Real) onderweg naar PSG, maakt Raphaël Guerreiro de pikante overstap van Borussia Dortmund naar Bayern München, verkast Iñigo Martínez van Athletic naar Barça en trekt Evan Ndicka de deur bij Frankfurt achter zich dicht voor AS Roma.