'Spanningen tussen PSG en Mbappé 'ongekend hoog': club wil over tot verkoop'

'Spanningen tussen PSG en Mbappé 'ongekend hoog': club staat open voor verkoop'

14 juni om 09:48

De spanningen tussen Paris Saint-Germain en Kylian Mbappé lopen verder op, meldt L'Équipe. De Parijzenaren denken er serieus over na om de 24-jarige aanvaller deze zomer te verkopen.

Volgens het Franse medium zijn de spanningen 'ongekend hoog'. Dinsdag hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen de entourage van Mbappé en de clubleiding van PSG. Fayza Lamari, de moeder van de sterspeler, sprak met voorzitter Nasser Al-Khelaïfi, terwijl Mbappé zelf met technisch adviseur Luis Campos heeft gesproken. 

Mbappé verklaarde dinsdag dat PSG er al sinds 15 juli 2022 van op de hoogte is dat hij de optie in zijn contract om tot medio 2025 te blijven niet te lichten. Dit heeft naar verluidt kwaad bloed gezet bij de clubleiding, wat de onenigheid heeft vergroot. Bronnen binnen PSG vertellen L'Équipe dat er de afgelopen weken gesprekken zijn gevoerd over een contractverlenging, iets wat door de omgeving van Mbappé wordt ontkend.

Aanleiding voor de spanningen is de brief die Mbappé maandag naar PSG stuurde. Daarin maakte hij kenbaar dat hij in de zomer van 2024 weg wil. PSG wil de aanvaller onder geen enkele voorwaarde transfervrij laten gaan. Naar verluidt staat PSG ervoor open om Mbappé deze zomer van de hand te doen. De Parijzenaren zijn bezig met een nieuw project. "Een die gebaseerd is op een collectief, niet op individuen. Als we zonder hem moeten herbouwen, zullen we dat doen", vertelt een bron binnen PSG aan het medium.

Real Madrid is een van de clubs die geïnteresseerd is in Mbappé, al is de belangstelling niet concreet. Ook Chelsea wordt in het geruchtencircuit genoemd.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!